SoundLAB, aan de slag in een muzikaal laboratorium

SoundLAB, aan de slag in een muzikaal laboratorium

Workshop SoundLAB

 

Ooit van een Dato Duo, Toonpad, Jester of Formonium gehoord? In de workshop SoundLAB maak je kennis met deze splinternieuwe en (te) gekke instrumenten die met nieuwe (muziek)technologie zijn ontwikkeld. En het leuke is: iedereen kan er muziek mee maken! De klas werkt onder leiding van ervaren workshopleiders aan nieuwe, zelfgemaakte composities, die we aan het eind van de workshop aan elkaar presenteren. Het doel van de workshop is experimenteren met nieuwe geluiden en instrumenten, ontwikkeling van creativiteit en natuurlijk het plezier van zelf muziek maken ervaren!

 

Leerplankader

Oriënteren
(25 punten)
Onderzoeken
(25 punten)
Uitvoeren
(25 punten)
Evalueren
(25 punten)

De leerling kan (binnen een inspirerende werkvorm) met aandacht luisteren naar muziek van buiten zijn belevingswereld. De leerling kan de eigen betekenisgeving aan muziek spiegelen aan die van anderen, en staat daarbij open voor andere ideeën.

De leerling kan variaties op thema’s in muziek herkennen en analyseren. De leerling kan variatie als vormprincipe toepassen in zijn composities. De leerling kan zijn muzikale ideeën vormgeven en eventueel verklanken met gebruikmaking van (muziek)technologie. De leerling kan specifieke klankaspecten onderscheiden en die weergeven in passende grafische symbolen.

De leerling kent meerdere canons. De leerling kan eenvoudige ritmische en melodische (begeleidings)patronen spelen binnen meerstemmigheid. De leerling kent de namen en speelwijzen van het schoolinstrumentarium en die van het pop- en (Westerse) klassieke instrumentarium. De leerling kan presenteren met overtuiging.

De leerling kan ontvangen suggesties verwerken in zijn werk(proces). De leerling heeft enig inzicht in de manier waarop muziek het gedrag van mensen kan beïnvloeden.