CORONA & CULTUURMENU

3 juni 2020

Beste lezer,

Een groot deel van de culturele activiteiten die ingepland waren voor de tweede helft van het schooljaar '19/'20 zijn helaas door maatregelen rondom Corona komen te vervallen. Workshops zijn geannuleerd en de bij het Cultuurmenu aangesloten instellingen ontvangen geen publiek.

De organisatie van het Cultuurmenu heeft besloten om alle reeds ingeplande inschrijvingen te vergoeden aan de (zzp)aanbieders, zodat zij in ieder geval niet financieel de dupe worden.  Aanbieders zullen in overleg met de contactpersonen van de scholen onderzoeken of inhalen van activiteiten in het staartje van het schooljaar nog tot de opties behoort.  We houden jullie op de hoogte als er een besluit is genomen t.a.v. de overgebleven budgetten.

Activiteiten kunnen echter niet verplaatst worden naar schooljaar '20/'21. De budgetten voor het nieuwe schooljaar zijn vanaf 1 juni weer beschikbaar.  Het aanbod in het Cultuurmenu zal door de aanbieders zodanig worden aangepast dat dit binnen de geldende richtlijnen kan worden uitgevoerd.

 

In de periode dat scholen gesloten waren zijn veel aanbieders alternatieven gaan bedenken voor online-aanbod. En in  samenwerking met het W&T- en Duurzaamheidsmenu zijn er nieuwsbrieven verstuurd met inspiratie voor leerkrachten en ouders voor thuisonderwijs. Deze nieuwsbrieven zijn hier nog weer terug te lezen op de website van Cultuureducatie Enschede. 

Vanaf 1 juni sturen we weer nieuwsbrieven vanuit de afzonderlijke menu's.