Dansworkshop: Circus Yoga - ONLINE - middenbouw

Dansworkshop: Circus Yoga - ONLINE - middenbouw

In deze workshop staat het thema 'circus' centraal, maar gaan ze in beweging aan de hand van dit thema, waarbij focus, concentratie en mindfull bewegen centraal staat. Sommige werkvormen maken aanspraak op het uithoudingsvermogen, maar ook rust en (innerlijke) stilte in de vorm van meditatie worden toegepast. Daarbij wordt in deze workshop gebruik gemaakt van huis- tuin en keuken materialen zodat het zowel thuis als op school uitvoerbaar is. De aangeboden lesstof kan door de docent als tool worden toegepast in de klas. Wanneer je wil dat kinderen rustig moeten zijn, of als concentratieoefening voorafgaand aan een toets.

'Circus Yoga!' is een online dans- en yoga workshop en geschikt voor de kinderen van de middenbouw.

 

De workshop wordt aangeboden door een dansdocent en tevens danstherapeut van dansstudio Focus!

Leerplankader

Oriënteren
(10 punten)
Onderzoeken
(50 punten)
Uitvoeren
(30 punten)
Evalueren
(10 punten)

De leerling kan zich openstellen voor (semi) professionele voorstellingen in binnen- en buitenschoolse situaties. Hij ontleent dansinspiratie voor zijn danspresentatie aan het kijken naar dans uit zijn eigen cultuur en uit andere culturen. De leerling kan met anderen een (beschouwings)gesprek voeren over een dansvoorstelling en er verschillende betekenissen aan geven met behulp van de danselementen ruimte, tijd en kracht. Hij kan dit als inspiratiebron gebruiken voor een eigen danspresentatie.

De leerling kan eigen ideeën en beelden bedenken bij de aangeboden dansbeweging. De leerling kan onderzoek doen naar de zeggingskracht van dans binnen de context van het onderwerp/thema. Hij kan met dansbewegingen, gevoelens, ervaringen, situaties en gebeurtenissen uitdrukken.

De leerling kan een reeks van eenvoudige bewegingen/danspassen onthouden en daarbij rekening houden met de maat, de sfeer en de frasering van de muziek. Hij kan daarbij muziek vertalen naar beweging en dans. De leerling kan verschillende manieren van bewegen in een dans laten zien waarbij hij rekening houdt met structuur (herhaling, contrast, articulatie, frasering: danszinnen, begin, midden, eind), ruimte, tijd, kracht, de rolverdeling en de kwaliteit van een beweging. De leerling kan met de danselementen tijd, ruimte, kracht en de kwaliteit van de beweging zeggingskracht geven aan (zijn) dans.

De leerling kan verwoorden hoe het vormgevingsproces van hemzelf en/of zijn groepje is verlopen bij de danspresentatie. De leerling kan zijn eigen keuzes en/of die van zijn groepje motiveren. De leerling kan een relatie leggen tussen zijn eigen betekenisgeving en die van anderen, waaronder professionals. De leerling kan (onder begeleiding) verbeterpunten aanbrengen in zijn dans na feedback van de groep en/of de leerkracht.