Het AnimatieLAB
Het AnimatieLAB is een digitale speeltuin met de focus op filmanimatie. Het laat leerlingen kennismaken met verschillende vormen van animatie waarbij storytelling een belangrijk onderdeel is.
Door leerlingen ( en leerkrachten ) zelf aan de slag te laten gaan, ervaren ze de creatieve kanten van filmeducatie.
In het AnimtieLAB krijgen de leerlingen alle vrijheid om echte kennis te maken met het beleven, verwoorden, onderzoeken en creëren van een animatie. Het zelf ontdekken, enthousiasmeert en inspireert leerlingen tot het maken en verwoorden van nieuwe, eigen verhalen en het reflecteren daarop
Het AnimatieLAB is een samenwerking tussen Concordia filmeducatie en de Theatermakerij
De leerling kan zich binnen de context van het thema of onderwerp openstellen voor verschillende uitingen van kunst en cultuur. De leerling kan daarop reageren met associaties en herinneringen aan eigen ervaringen. De leerling kan daarover communiceren met anderen.
De leerling kan brononderzoek doen en vanuit dit onderzoek conclusies trekken die hij meeneemt in de uitvoerende fase. De leerling kan de betekenis die hij aan kunstuitingen geeft onderzoeken en een relatie leggen met de middelen die de maker heeft gebruikt, bijvoorbeeld beeldof klankaspecten, spel- of danselementen, technieken en materialen. De leerling kan experimenteren met technieken, materialen, verschillende media en nieuwe mogelijkheden uitproberen. De leerling kan onderzoeken op welke manier hij de opdracht kan gaan uitvoeren en kan een uitvoeringsplan maken. De leerling kan eigen criteria en de gegeven criteria van de opdracht benoemen. De leerling kan teruggrijpen naar de informatie en ideeën opgedaan in de oriëntatiefase.
De leerling kan zijn plannen uitvoeren (met behulp van vakspecifieke kennis en vaardigheden) en de uitvoering presenteren (individueel of samen met anderen). De leerling kan zijn keuzes motiveren en een relatie leggen met de onderzoeksfase. De leerling kan in het vormgevingsproces rekening houden met de gegeven en zijn eigen criteria. De leerling kan, daar waar relevant, samenhang benoemen tussen een beeld, dans, spel of muziek en/of andere vakken.
De leerling kan vertellen over het verloop van het werkproces. De leerling kan zijn waardering geven aan het eigen product en werkproces en dat van anderen. De leerling kan deze waardering beargumenteren en maakt daarbij gebruik van kennis en inzicht in verschillende uitingen van kunst en cultuur. De leerling kan oplossingen in het eigen werk vergelijken met die van kunstenaars. De leerling kan laten zien dat hij enige kennis en inzicht in de betekenis die kunst en cultuur, voor het dagelijkse leven van mensen van vroeger en nu, heeft.
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, BSO
Beeldend, Drama, Mediakunst
Concordia en de Theatermakerij
Concordia Film | Theater | Beeldende kunst , Theatermakerij Enschede
workshop (één les), maatwerk mogelijk
90 minuten
21 eeuwse vaardigheden, fantasie, licht en donker
Actief (kunst maken), Reflectief (nadenken over kunst)
Bij de aanbieder
Concordia workshop ruimte of salon 3
Ja
Inschrijven is momenteel niet mogelijk
30 leerlingen
€ 187,50
Het AnimatieLAB kan gekoppeld worden aan een film die je met de klas hebt bekeken
Je kunt ook thema's en/of onderwerpen die spelen op school tot leven laten komen of verwerken in het AnimatieLAB
Het AnimatieLab kan ook gekoppeld worden aan de verschillen de vakken op school zoals bijvoorbeeld: oriëntatie op jezelf en de wereld, aardrijkskunde of kunstzinnige oriëntatie.
Deze activiteit is geschikt voor speciaal basisonderwijs.
Deze activiteit is geschikt voor speciaal voortgezet onderwijs.
Bewust kijken en nadenken over de betekenis die we gaven aan wat we zien
aanspreken van het artistiek-creatief vermogen en een open houding
Kunstzinnige oriëntatie 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kunstzinnige oriëntatie 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.