Fantasy Grime
Verander jezelf in een Droom
Oriënteren:
De leerlingen oriënteren zich in de klas op de lesbrief die hun vertelt wat een fantasy figuur is. Konden wij deze wereld maar veranderen in een leuke plek met alleen maar gekleurde en lieve wezens. Of iets uit een halloween film.
Onderzoeken:
Is grimeren echt al eeuwen oud? En komt het echt zoveel voor in meerdere culturen?. Op Toneel, bij een protest maar ook in Fantasy Films met elfen, heksen en de meest rare wezens. Welk figuur zou jij kunnen worden en heb jij een bepaald thema of uniek idee voor deze creatieve workshop? Wat is jou bekende of favoriete film grime met visuele 3D effecten. Laat het zien.
Uitvoeren:
Fantasy Grime is een nieuwe unieke workshop. Gebruik je handen, armen en je gezicht als een canvas doek. Maak gebruik van frisse kleuren en de juiste materialen. Onze docent legt het jou goed uit. Hoe je moet omgaan met alle materialen.
Evalueren:
Na de workshop wordt er een groepsfoto gemaakt. De deelnemers bekijken dan ook elkaars creatie. Voordat de leerlingen naar huis gaan wordt de schmink eerst verwijderd.
De leerling kan zich binnen de context van het thema of onderwerp openstellen voor verschillende uitingen van kunst en cultuur. De leerling kan daarop reageren met associaties en herinneringen aan eigen ervaringen. De leerling kan daarover communiceren met anderen.
De leerling kan brononderzoek doen en vanuit dit onderzoek conclusies trekken die hij meeneemt in de uitvoerende fase. De leerling kan de betekenis die hij aan kunstuitingen geeft onderzoeken en een relatie leggen met de middelen die de maker heeft gebruikt, bijvoorbeeld beeldof klankaspecten, spel- of danselementen, technieken en materialen. De leerling kan experimenteren met technieken, materialen, verschillende media en nieuwe mogelijkheden uitproberen. De leerling kan onderzoeken op welke manier hij de opdracht kan gaan uitvoeren en kan een uitvoeringsplan maken. De leerling kan eigen criteria en de gegeven criteria van de opdracht benoemen. De leerling kan teruggrijpen naar de informatie en ideeën opgedaan in de oriëntatiefase.
De leerling kan zijn plannen uitvoeren (met behulp van vakspecifieke kennis en vaardigheden) en de uitvoering presenteren (individueel of samen met anderen). De leerling kan zijn keuzes motiveren en een relatie leggen met de onderzoeksfase. De leerling kan in het vormgevingsproces rekening houden met de gegeven en zijn eigen criteria. De leerling kan, daar waar relevant, samenhang benoemen tussen een beeld, dans, spel of muziek en/of andere vakken.
De leerling kan vertellen over het verloop van het werkproces. De leerling kan zijn waardering geven aan het eigen product en werkproces en dat van anderen. De leerling kan deze waardering beargumenteren en maakt daarbij gebruik van kennis en inzicht in verschillende uitingen van kunst en cultuur. De leerling kan oplossingen in het eigen werk vergelijken met die van kunstenaars. De leerling kan laten zien dat hij enige kennis en inzicht in de betekenis die kunst en cultuur, voor het dagelijkse leven van mensen van vroeger en nu, heeft.
Groep 6, Groep 7, Groep 8, Team, Groep 5, Groep 4, BSO
Beeldend, Drama, Erfgoed
Team Cultuurgeluid
Cultuurgeluid
tentoonstelling, voorstelling (Theater, Film, Concert), workshop (één les)
75 minuten
bouwen, dromen, fantasie
Actief (kunst maken), Receptief (kunst kijken), Reflectief (nadenken over kunst)
Bij de aanbieder / In de school, in speelzaal / In de school, in eigen klaslokaal
In een gewone klas of handvaardigheid lokaal.
Ja
01-05-2024 t/m 20-12-2025, Deze cultuurdag is het hele jaar toegankelijk
25 leerlingen
€ 50,00
€ 270,00
De workshop vindt plaats in een handenarbeidlokaal of ruim lokaal met een beamer.
Belangrijk!!
Na de workshop wordt de schmink wel verwijderd. Dit voor de veiligheid van de leerlingen onderweg naar huis.
om goed en snel tot een uitvoerdatum te komen gaan wij contact leggen middels de mail van uw icc contactpersoon. En nogmaals: bij beantwoording altijd uw #vier cijfercode als onderwerp meesturen.
Wij kunnen u dan snel en direct traceren in het systeem.
Deze activiteit is geschikt voor speciaal basisonderwijs.
Deze activiteit is geschikt voor speciaal voortgezet onderwijs.
Samenwerken en luisteren.
Het gebruiken van de eigen fantasie en ontdekken van de nieuwe creativiteit
Kunstzinnige oriëntatie 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kunstzinnige oriëntatie 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Kunstzinnige oriëntatie 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.
Oriëntatie op jezelf en de wereld 52: De leerlingen leren over kenmerkende aspecten van de volgende tijdvakken: jagers en boeren; Grieken en Romeinen; monniken en ridders; steden en staten; ontdekkers en hervormers; regenten en vorsten; pruiken en revoluties; burgers en stoommachines; wereldoorlogen en holocaust; televisie en computer.