Ga je mee op avontuur?
'De rivier' is een interactieve voorstelling over de relatie tussen muziek en taal.
Op muziek van componist Bedřich Smetana neemt celliste/verteller Anne Knapstein van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel de kinderen mee op rivier de Moldau. Onderweg komen ze van alles tegen; een bruiloft, een bos bij maanlicht en uiteindelijk komen ze aan in de Tsjechische Praag.
De leerling kan objectief kennisnemen van betekenissen die anderen aan muziek geven, waaronder de componist.
De leerling kan muzikale thema’s in muziek van een breed repertoire herkennen en benoemen. De leerling kan met gebruikmaking van klank- en vormaspecten van muziek bewust structuur aanbrengen in zijn composities.
De leerling kan een lied zelfstandig correct zingen. De leerling kan in canon zingen. De leerling kan eenvoudige ritmische en melodische (begeleidings)patronen uitvoeren. De leerling kan adequaat reageren op een inzetgebaar bij canonzingen. De leerling kan bestaande grafisch- en traditioneel genoteerde composities auditief volgen en uitvoeren. De leerling kan tijdens het musiceren luisteren naar anderen en een kwalitatieve bijdrage leveren aan het gezamenlijke muzikale resultaat. De leerling kan (alleen en in groepsverband) een eigen idee of bestaande compositie aan anderen presenteren.
De leerling kan de gemaakte keuzes uit zijn muzikale ideeën en alternatieven toelichten. De leerling kan constructieve feedback geven en van anderen ontvangen. De leerling heeft enig inzicht in de invloed van muziek op mensen door middel van massamedia.
Groep 4, Groep 5
Muziek, Literatuur
Phion is het professionele orkest van de provincies Gelderland & Overijssel. Het orkest heeft een traditie van interactieve schoolconcerten van hoge kwaliteit, die een blijvende indruk maakt op kinderen.
Phion Orkest van Gelderland & Overijssel
voorstelling (Theater, Film, Concert)
60 minuten
natuur, water
Receptief (kunst kijken), Actief (kunst maken)
In de school, in speelzaal
Ja
Inschrijven is momenteel niet mogelijk
30 leerlingen
€ 120,00
Deze activiteit is geschikt voor speciaal basisonderwijs.
Er is voorbereidend lesmateriaal beschikbaar
Kunstzinnige oriëntatie 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kunstzinnige oriëntatie 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
Nederlands 1: De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.
Nederlands 2: De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.